SPITALUL CFR, ÎN STAND BY

0
166

Spitalulul CFR din Buzău, a devenit, în acte, unitate medicală suport pentru tratarea pacienţilor infectați cu noul coronavirus, în urmă cu aproape o lună. Ministerul Sănătății a răspuns pozitiv demersurilor făcute de Direcţia de Sănătate Publică, iar în această perioadă se lucreazăla stabilirea ultimelor detalii pentru ca spitalul să poată primi bolnavii în cel mai scurt timp. Unitatea medicală are în dotare 80 de paturi, dintre care 60 vor fi folosite.
Peste o sută de persoane confirmate pozitiv cu Covid 19 se află în izolare la domiciliu, din cauza lipsei locurilor în secțiile destinate acestor cazuri. Pacienţii sunt monitorizați de medicul de familie. La aproape o lună de când Ministerul Sănătății și-a dat acordul ca unitatea spitalicească să devină suport pentru tratarea celor infectați cu noul coronavirus, încă se poartă discuții între conducerea Spitalului CFR și Direcția de Sănătate Publică pentru a se stabili investițiile care sunt necesare precum și personalul care a urma să deservească pacienții infectați cu Covid-19. La spitalul CFR din Buzău pacienții confirmați cu coronavirus, vor fi ținuți sub observație de cadrele medicale timp de două zile, urmând ca, în funcție de evoluția stării de sănătate, să se decidă dacă dacă vor rămâne în spital sau vor merge acasă în izolare.
După recordul de joi, cu peste 60 de cazuri confirmate de coronavirus, se pune întrebarea unde vor fi internați acești pacienți, în condițiile în care birocrația împiedică finalizarea procedurilor pentru ca Spitalului CFR din Buzău să poată primi pacienți contaminate cu Covid-19.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ