Spitalul din Bistrița, model pentru Buzău

0
23

Emanuel Ungureanu, despre spitalul municipal
Deputatul USR, Emanuel Ungureanu a declarat că în acest moment Buzăul are toate pârghiile necesare, politice și financiare pentru a putea pune pe picioare un spital municipal nou. O unitate complet dotată cu aparatură modernă ar determina un număr important de medici să își îndrepte atenția către județul Buzău și astfel să ia sfârșit criza de personal din sistemul sanitar local. A fost dat și un exemplu, spitalul din Bistrița.
Mandatul deputatului USR Emanuel Ungureanu a fost bazat pe un proiect deosebit de important pentru comunitatea locală. Crearea unui spital municipal în Buzău care să răspundă tuturor standardelor. La acest moment proiectul a fost însușit atât de către Primăria Buzău cât și de Instituția Prefectului, două instituții care au dezbătut pe tema înființării unei astfel de unități spitalicești. Există puterea politică și financiară ca în municipiul Buzău să fie construit un spital nou, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu.
Cât privește criza de medici cu care Spitalul Județean Buzău se confruntă, deputatul Emanuel Ungureanu a precizat că nu va afecta noul spital. Asta pentru că așa cum s-a întâmplat la Bistrița, o unitate spitalicească modernă atrage personal.
Prefectura Buzău a organizat recent o dezbatere pe tema construirii unui spital nou în Buzău, întâlnire la care au participat reprezentanții administrației locale și județene alături de parlamentari și specialiști din Sănătate. Concluzia întâlnirii, a fost că există disponibilitatea tuturor de a sprijini înființarea unei noi unități spitalicești dar va trebui ca înainte să se stabilească anumite detalii deosebit de importante pentru funcționalitatea sa.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ