SPITALUL JUDEŢEAN A RĂMAS FĂRĂ DIABETOLOG ÎN AMBULATORIU

0
95

Singurul medic a plecat la o clinică privată
Situaţie delicată pentru bolnavii de diabet din Buzău după ce singurul medic specialist şi-a încetat activitatea în cadrul Ambulatorului de Diabet Nutritie şi Boli Metabolice de la Spitalul Judeţean. Pacienţii se vor putea trata, în continuare în cabinetele private care au contracte încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Începând cu data de 1 august, Apriliana Stanescu, singurul medic diabetolog care profesa în cadrul Ambulatorului de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice, şi-a încheiat activitatea la Spitalul Judeţean, urmând să acorde consultaţii gratuite în limita contractului încheiat cu C.J.A.S. la un cabinet privat. Medicul şi-a anunţat plecarea de la secţia Spitalului Judeţean printr-un mesaj postat pe Facebook.
Dragii mei,
Colaborarea mea cu Ambulatorul de Diabet Nutritie si Boli metabolice din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau a incetat.
Va multumesc mult pentru tot sprijinul si increderea pe care mi le-ati acordat in cei 5 ani petrecuti alaturi de o echipa minunata, cu care am reusit sa aducem sanatatea si zambetul pe chipul multor pacienti.”
Apriliana Stănescu a precizat că pacienţii o vor putea găsi la cabinetul dintr-o clinică privată, iar această schimbare va fi una benefică.
“Aspectul pozitiv al aceastei schimbări va fi faptul că voi putea aloca mai mult timp pentru consultaţia propriu-zisă, anamneză de calitate şi bineînţeles pacientii vor avea parte de tot timpul şi atenţia mea pentru a fi bine urmăriţi cu privire la boala de diabet şi pentru a fi la curent şi bine informaţi cu toate noutăţile în domeniu.
Este perioada în care putem să ne cunoaştem mai bine şi să reusim să ne împrietenim, atât cu mine, ca medic, cât mai ales cu boala de diabet”.
Reprezentanţii Spitalului Judeţean par să fi găsit, rapid o soluţie pentru ca pecienţii să nu aibă de suferit.
De asemenea, conducerea spitalului a facut demersuri pentru scoatetea la concurs a unui post de medic pentru cabinetul de Diabet Nutriţie şi Boli Metabolice. În acest sens s-au trimis adrese la Ministerul Sanatatii pentru publicarea concursului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ