SPITALUL JUDEȚEAN AR PUTEA PRIMI PACIENȚI CU COVID-19

0
39

La sfârşitul săptămânii trecute, judeţul Buzău a înregistrat cel mai mare număr de contaminări cu virusul Covid-19. În aceste condiții, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unitatea din județ care tratează pacienţii cu acest virus, există riscul supraaglomerării, fiind deja aproape de capacitatea maximă. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, vine cu soluții.
Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Claudiu Damiam, două secţii exterioare ale celei mai mari unităţi medicale din judeţ, ar putea deveni secţii COVID-19. Drept urmare, atunci când va fi nevoie, Secţiile Boli Infecţioase și TBC vor primi pacienți depistați pozitiv cu virusul coronavirus.
Deja, există sectoare la nivelul unor secții din spital unde se îngrijesc bolnavii depistați cu temutul virus . În situația în care la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu vor mai fi locuri pentru primirea pacienților, un întreg etaj al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău va fi pregătit special pentru primirea pacienţilor confirmaţi cu coronavirus.
În acelaşi context, Direcţia de Sănătate Publică Buzău, anunță că Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu îşi poate relua integral activitatea şi va rămâne în continuare spital pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. În prezent, în spitalul de la Râmnic sunt internaţi 126 de pacienţi infectaţi cu COVID 19, printre care și cinci copii.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ