SPITALUL JUDEŢEAN, DOTAT CU IZOLETĂ

0
72

Astăzi a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău prima izoletă din dotarea unității medicale, livrarea fiind făcută mai devreme, decât termenul stabilit iniţial.
Spitalul Judeţean Buzău are, începând de miercuri, o izoletă proprie ce va fi folosită pentru transportul în siguranță al pacienților suspectați sau confirmați cu infecție provocată de noul coronavirus. Echipamentul a fost achiziționat de Consiliul Județean, în urma unei solicitări venite din partea spitalului. Unitatea medicală nu avea în dotare un astfel de dispozitiv, însă avea nevoie de o izoletă pentru a evita riscul contaminării și răspândirii noului coronavirus. Consiliul Județean a comandat un astfel de dispozitiv de la o firmă specializată, livrarea fiind făcută astăzi, deşi era așteptată în jurul datei de 10 mai.
“Izoleta ce va deservi Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru transportul pacienților suspecți sau infectați cu COVID-19 a ajuns la Buzău.
Din păcate, focarul identificat în Municipiul Buzău ne determină, poate mai mult ca niciodată, să fim în continuare foarte precauți şi să respectăm toate măsurile de prevenție!”, a scris Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean, pe Facebook.
Odată cu izbucnirea focarului din cartierul Poștă, nevoia de a avea o izoletă la nivelul spitalului județean a devenit una urgentă. În acest sens, au fost făcute demersuri către firma producătoare, iar livrarea a fost făcută mai devreme decât se stabilise iniţial.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ