SPITALUL JUDEȚEAN, PARTE ÎN ACTIVITATEA DE TRANSPLANT

0
291

Spitalul de Urgență Județean Buzău a fost reacreditat pentru activitatea de prelevare de organe, țesuturi și celule de origine umană. Unitatea sanitară primise acreditare pentru această activitate în 2014, ea fiind valabilă pe o perioadă de cinci ani. Acum s-au făcut demersurile necesare astfel încât aceste acte medicale să fie continuate în cea mai mare unitate spitalicească din județ.
Activitatea de prelevare de organe, țesuturi și celule de origine umană va fi continuată, la Spitalul Județean Buzău. Acreditarea pentru acest tip de act medical a fost dobândită în anul 2014 și a fost valabilă 5 ani. Acum reprezentanții echipei de transplant de la Buzău au făcut demersuri astfel încât această activitate să nu fie întreruptă.
Echipa de la Buzău care se ocupă de activitatea de prelevare de organe este compusă din medicul Adrian Zoican, şeful secţiei UPU a Spitalului Judeţean, care are și calitatea de coordonator al programului de transplant, și de medicul Victor Ioniță, șeful secției de Anestezie- Terapie Intensivă. Cei doi vor colabora cu echipele de prelevare atunci când sunt identificați potențialii donatori.
Echipa de prelevare intervine numai în momentul în care nu se mai poate face nimic pentru pacientul respectiv, dar se poate da o șansă la viață altor pacienți care așteaptă un transplant al unui organ. Ultima prelevare de organe s-a făcut la Spitalul Județean în noaptea de Revelion. Donatori ar putea fi mai mulți la Buzău dacă spitalul ar avea o secție de Neurochirurgie.
Echipa de transplant a Spitalului Județean de Urgență Buzău a reușit, alături de medicii de la Institutul Fundeni și Spitalul Colentina din Capitală, să preleveze plămânii, ficatul, rinichii și un tendon bilateral de la un pacient în vârstă de 45 de ani, care a ajuns la UPU, în stare foarte gravă.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ