Spitalul Județean reia un concurs pentru medici

0
11

Criză acută de personal specializat
Situație fără precedent la Spitalul Județean Buzău. Din pricina deficitului de personal, unitatea spitalicească scoate la concurs 15 posturi pentru medici, aceleași pentru care a mai fost organizată o selecție în luna decembrie 2021 în urma căreia locurile au rămas neocupate.
În luna decembrie a anului 2021, Spitalul Județean Buzău scotea la concurs, fără succes 15 posturi de medici specialiști pentru a pune capăt cel puțin pe moment situației dramatice prin care unitatea trece din punct de vedere al resurselor umane. În urma concursului, locurile de muncă au rămas neocupate motiv pentrru care cea mai mare unitate spitalicească din județ mai face o încercare și organizează o nouă selecție de personal.
La concurs pot participa și medicii rezidenți aflați în ultimul an de pregătire.
Unitatea spitalicească a devenit în ultima perioadă unul dintre cei mai mari angajatori din județ, oferind atât salarii tentante cât și condiții de muncă îmbunătățite. Cu toate că se fac investiții aproape anual și se scot la concurs zeci de posturi, puțini sunt cei care își arată deschiderea pentru a urma o carieră în domeniul medical, existând la acest moment o criză a specialiștilor.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ