SPITALUL NEHOIU, EVALUAT DE SPECIALIŞTI

0
331

Lipsa unei instalații de oxigen, face imposibilă tratarea pacienților cu forme grave
În timp ce numărul bolnavilor crește de la o zi la alta, transformarea Spitalului Orășanesc Nehoiu în Spital Covid-19, bate pasul pe loc. Unitateaspitalicească nu are instalații de oxigen, necesare în tratarea pacienților pozitivi. Aici pot fi taratți numai pacienții care au trecut prin virus sau cei cu forme ușoare.
Spitalul Județean Buzău se confruntă cu o avalanșă de pacienți grav bolnavi. Toate paturile de la Secţiile Terapie Intensivă, Pneumologie și Boli Ingecțioase sunt ocupate. Cu toate acestea, pașii pentru transformarea Spitalului Orășanesc Nehoiu în unitate suport Covid -19, se fac încet și foarte încet. Săptămâna trecută, echipe ale Direcției de Sănătate Publică ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ale autorităților locale din Nehoiu au ajuns la unitatea medicală. Specialiştii au studiat posibilitățile ca spitalul să poată trata persoane pozitive Covid-19, aflate într-un stadiu mediu , dar și bolnavii care au nevoie de recuperare . Însă, lipsa unei instalații de oxigen, face imposibilă tratarea pacienților cu forme grave de Covid-19, la Spitalul Nehoiu. În urma vizitei, un raport va ajunge pe masa Ministerului Sănătații. Primarul își face griji pentru cei aproape 50.000 locuitorii ai orașului , care vor fi nevoiți să ajungă la Buzău, la Unitatea de Primiri Urgențe, în cazul unei probleme de sănătate mai grave.
La rândul său, reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Buzău, medicul Carmen Scântei, susține că activitatea spitalului, în sistemul ambulator, poate continua și în situația în care se va lua decizia de transformare în unitate suport Covid-19.
Mai exact, potrivit reprezentantului DSP Buzău, la Spitalul Orășănesc Nehoiu ar putea fi tratați numai pacienții aflați într-un stadiu mediu al boli.
Între timp, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian susține că situația este critică, iar în acest val, al treilea, foarte mulți pacienți au nevoie de oxigen. În acest context, lipsa unei instalații de oxigen, face imposibilă tratarea pacienților cu forme grave de Covid-19, la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, care au nevoie de oxigem.
În Spitalul Nehoiu sunt 130 de paturi de spitalizare continuă, 5 paturi pentru spitalizare de-o zi și 10 paturi de terapie intensive. Spitalul Orășenesc Nehoiu funcționează într-o clădire tip monobloc, construită în 1985.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ