SPORT PE TIMP DE PANDEMIE

0
26

Începând cu 15 iunie, măsurile de siguranţă sanitară încep să se relaxeze. Se deschid sălile de fitness, iar cei care doresc să se mențină sănătoşi și să aibă un corp bine lucrat, sunt așteptați la sală. Gabriel Frățilă-președinte al unui clubul sportiv , susține că perioada în care nu au avut loc întâlnirile în sală a fost una dificilă, pentru că se formase un grup frumos și ambițios, iar pandenia i-a prins în plină activitate. Chiar dacă cursurile se făceau on-line, multora le lipsea contactul vizual cu intructorul de fitness și atmosfera din sala de sport.
Ministrul Sportului, recomnandă ca accesul în sălile de fitness să se facă doar pe bază de programare telefonică sau online, pentru a evita supraaglomerarea și pentru a menține distanțarea socială. Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de șapte metri pentru desfășurarea activității sportive. În cazul activităților de grup, suprafața alocată fiecărei persoane va trebui să fie de 10 metri. Pentru a îndeplini aceste condiții, Gabriel Frățilă va amâna momentul deschiderii sălii de fitness până la începutul lunii iulie.
O altă regulă care va trebui respectată de administratorii sălilor de fitness este triajul epidemiologic, precum și măsurarea temperaturii persoanelor care vin la sală, pentru a nu pune în pericol sănătatea celorlați participanţi.
Masca se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală. Persoanele care vin la sală trebuie să vină de acsă cu prosop, și au obligația de a se dezinfecta pe mâini și de a dezinfecta aparatele la care lucrează. Totodată, va fi permis accesul în vestiare, dar nu la dușuri. Aparatele de aer condiționat existente trebuie dezinfectate o dată pe săptămână. De menționat este faptul că se vor deschide, în primă fază, numai sălile cu aparate de forță, nu și cele de aerobic. Parcurile și spațiile verzi sunt o soluție pentru iubitorii de sport , dar și aici trebuie respectată distanțarea socială.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ