SPORURI PENTRU POLIŢIŞTI

0
72

Începând din luna februarie, unii polițiști buzoieni vor beneficia de majorări salariale prin creșterea unor sporuri. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne, având în vedere resursele bugetului anului 2018, ministerul va asigura o majorare a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuro-psihică de la  5 % la 10%, începând cu 1 februarie 2018, dar și acordarea acestui spor pentru mai multe categorii de polițiști.

Alțipolițiști din domeniul arest-transfer vor primi o indemnizație pentru pază și supraveghere. De aceste creșteri vor beneficia, la nivel naţional, peste 28.000 de polițiști. Dintre cei peste 28 000 de poliţişti, fac parte, spre exemplu, polițiștii de la acțiuni speciale şi poliţiştii cu atribuţii pentru cercetarea la fațalocului: judiciariști, criminaliști, pirotehniști, sau conductori de câini. În plus, începând cu anul 2018, se acordă o indemnizaţie pentru pază şi supraveghere de 5% pentru poliţiştii care asigură paza, escortarea şi supravegherea deţinuţilor, reţinuţilor, arestaţilor preventiv, pe timpul efectiv prestat în astfel de condiţii.” se arată în comunicatul MAI.

Aceste majorări vin pentru stimularea unor polițiști care desfășoară activități deosebite și care sunt similare cu cele de poliție judiciară. De asemenea, reprezentanţii Ministerului de Interne, precizează, printre altele, că în conformitate cu prevederile legale, la data de 31 decembrie 2017 a încetat aplicarea majorării pentru permanența la domiciliu, acordat numai pentru câteva luni și numai pentru aproximativ 8.000 de polițiști. Această majorare de 40% se raporta la salariul de funcție, diferit de la polițist la polițist, și la numărul de ore individual aferent prezenţei la domiciliu. Prin creșterea unor sporuri, MAI are ca scop diminuarea efectului eliminării majorării pentru permanența la domiciliu, dar și promovarea și susținerea muncii, apreciind că în aplicarea acestei majorări au existat situații care nu au răspuns acestui scop.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ