ȘTEFAN IOVAN ȘI NICOLAE PENEȘ, „OAMENII ANULUI” LA BUZĂU! DOI NOI CETĂȚENI DE ONOARE: MARIO MASON ȘI TITI DAMIAN

0
626

Decernarea titlurilor de “Cetățeni de Onoare” ai orașului și de “Omul anului la Buzău” a devenit o tradiție la nivelul primăriei Buzău. Gala din acest an, desfășurată azi, a adus în lumina reflectoarelor personalități din domenii diverse. Titlul de “Omul anului” a fost împărțit între Ștefan Iovan și Nicolae Peneș. Primul este jurnalist, editor și scriitor cu o activitate de peste 40 de ani în presa scrisă şi televiziunile locale. Cel de-al doilea este scriitor, eseist, editor și animator cultural. Nicolae Peneș a fost premiat pentru efortul constant de a scoate la lumină şi a pune în valoare istoria buzoiană cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani.
Un prim titlu de “Cetățean de Onoare” a primit azi italianul Mario Mason, părintele DUCTIL. Este un adevărat profesionist, inginer de profesie, manager de renume internaţional, recunoscut pentru contribuția sa la încadrarea municipiului Buzău pe harta orașelor importante din Europa în producerea electrozilor de sudură.
Al doilea titlu de cetățean de onoare a fost înmânat prozatorului, eseistului şi publicistului Titi Damian, membru activ al Uniunii Scriitorilor. Îl recomandă evocarea literarară a vieţii din satul natal. Calitatea scriiturii îl situează printre cei mai mari prozatori români dintre cei apăruţi după dispariţia lui Marin Preda.
La eveniment au luat parte personalități importante ale culturii buzoiene, premiate de-a lungul anilor de primărie cu diplome de excelență.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ