STADIONUL DE ATLETISM INTRĂ ÎN REABILITARE

0
122

Stadionul de ateltism din Buzău va fi unul dintre cele mai moderne din țară. Complexul sportiv de la marginea orașului va intra într-un amplu proces de reabilitare, iar la finalul lucrărilor arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, dar și de vestiare moderne și tabelă de marcaj electronică.
Stadionul de atletism, situat la ieşirea din Buzău spre Ploieşti, va fi modernizat, începând chiar din acest an. Anunţul a fost făcut de către edilul Constantin Toma. În acest an, municipalitatea a scos din nou proiectul la licitaţie şi, de această dată, patru firme s-au arătat interesate de reabilitarea stadionului de atletism din Buzău. Recent, a fost desemnat un câştigător, iar primarul municipiul Buzău speră ca, în cazul în care nu vor fi contestaţii, lucrările să fie demarate cât mai curând, astfel încât acest stadion să fie reabilitat şi să devină unul dintre cele mai moderne din ţară.
În iunie 2020, termenul final al lucrărilor, anunţat de către municipalitate, arena va avea o pistă nouă de alergare, o tribună cu aproximativ 1.500 de scaune, vestiare moderne, dar şi o tabelă de marcaj electronică. Investiţia Primăriei Buzău în modernizarea arenei de atletism se ridică la valoarea totală de 8 milioane de lei. Banii provin dintr-un credit bancar obţinut de primărie în valoare totală de 50 de milioane de lei, cu termen de rambursare de 10 ani.
La finalul procesului de reabilitare, stadionul de la marginea oraşului va fi omologat pentru competiţii naţionale de atletism, atât pentru juniori, cât şi pentru seniori.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ