STĂM PROST LA CAPITOLUL IRIGAȚII

0
162

Județul Buzău a stat destul de prost, în ultima perioadă, în ceea ce priveste sistemul de irigatii. La acest moment, potrivit reprezentanților Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Filiala Buzău doar canalul Vest este functional. Acesta preia apa de la Cândești pâna la granita cu județul Prahova, mai exact până la Mizil. În ceea ce privește canalele de desecare trebuie și acestea revăzute pentru ca între timp, s-au colmatat.

În acest moment, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Filiala Buzău poate asigura irigaţii pe o suprafaţă de peste 40.000 de hectare. Potrivit reprezentanților instituției amintite, functional este un singur canal de irigații din Buzău care deservește mai multe comune până la granita cu județul vecin, Prahova. Acest canal urmează să fie reabilitat, la acest moment efectuându-se documentația de proiectare l-a care s-a emis ordinul de începere al lucrărilor. Investiția este costisitoare și de lungă durată.

În ceea ce privește canalele de desecare, și aici trebuie să fie făcute unele revizuiri în condițiile în care, cu timpul, acestea nu au mai fost curățate de ceva timp.

Pentru zona Mărăcineni, canalul care străbate comuna este scos din uz. Mai exact acesta nu este functional, iar proiectul de reabilitare al acestuia a fost abandonat cu mulți ani în urmă. Pentru a se reface, spun reprezentanții ANIF Buzău, este nevoie să existe organizații de îmbunățățiri funciare care să solicite apă pentru irigații.

Canalul de la Iazul Morilor se fac în prezent lucrări de reabilitare. Mai exact, se încearcă menţinerea în funcţiune a canalului Iazul Morilor distrus vegetaţie ierboasă pe o porțiune de 1240 de mp, se vor face unele completări la terasamente, decolmatări și unele reparații. Lucrările ar urma să se finalizeze în această lună.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ