STANCU VA „FLUIERA” LA EUROPENELE DIN DECEMBRIE

0
29

Ar fi trebuit ca participarea ei, în premieră, la Jocurile Olimpice să fie deja istorie la ora aceasta. Din păcate, cea mai mare competiție a planetei din lumea sportului a fost amânată pentru la anul. Nu, nu este vorba despre vreo sportivă ci despre cea mai apreciată arbitră născută și formată la Buzău.
Jucătoare și arbitre au suferit 6 luni în egală măsură, până la reluarea meciurilor oficiale. Singurii care au rămas să suspine în continuare după vremurile în care puteau urmări spectacolul handbalistic din tribună sunt spectatorii. Spre deosebire de întrecerea masculină, noul sezon de Liga Florilor a debutat ceva mai târziu când handbaliștii bifaseră deja etapa cu nr 9. Buzoianca Stancu și Năstase din Galați s-au încălzit în primul meci din Final four iar a doua zi au fluierat finala granzilor câștigată de Vâlcea, ultima campioană dinainte de pandemie. Româncele au revenit la Gyor în Liga Campionilor și chiar înaintea meciului au primit o veste grozavă. Federația continentală a decis ca, la Europeanul din decembrie, arbitrajul să fie unul feminin, în exclusivitate. Printre cele 10 cupluri desemnate pentru următorul turneu final se numără și cel mai valoros duet din România. Competiția e programată în intervalul 3-20 decembrie și va fi găzduită de Norvegia și Danemarca. Este cunoscută pasiunea celor două popoare pentru handbal, cu atât mai mult cu cât selecționatele celor 2 țări se numără printre numele grele din întreaga lume. Campionatul european 2020 va fi primul din istoria handbalului ale căror dispute vor fi conduse numai de arbitri de sex feminin. Patru cupluri vor conduce jocurile din Trondheim, singurul oraș gazdă din Norvegia, care va organiza meciuri în toate cele trei faze ale competiției. Printre numele importante de pe lista EHF se regăsesc surorile Bonaventura precum și colegele lor din Danemarca, Austria, Portugalia și Rusia.
Simona Stancu și Cristina Năstase au oficiat și la precedentul campionat european disputat în Franța iar la ultima competiție majoră, campionatului mondial din Japonia de anul trecut au arbitrat inclusiv meciul de deschidere.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ