Starea civilă a județeului, pe muchie

0
8

50.2 la sută din totalul cetățenilor sunt căsătoriți
Institutul Național de Statistică a dat publicității primele rezultate provizorii ale Recensământului Populației desfășurat pe parcursul anului trecut. Potrivit datelor, informațiile privind etnia arată că din totalul celor 404,9 mii persoane care formează populația rezidentă a județului BUZĂU, s-au declarat români 346,8 mii persoane, respectiv 85,7%. Populația de etnie romă reprezintă 4,9% din populația rezidentă a județului. Pe de altă parte, potrivit liberei declarații a persoanelor care și-au declarat limba maternă, structura populației din județul BUZĂU după limba maternă se prezintă astfel: pentru 98,3% limba română reprezintă prima limbă vorbită în mod obișnuit în familie în perioada copilăriei.
Structura confesională a fost declarată de 362,4 mii persoane din totalul populației rezidente a județului BUZĂU și arată că 98,2% dintre persoanele care au declarat religia sunt de religie ortodoxă.
INS a realizat un sondaj și în ceea ce privește structura populației din punct de vedere al stării civile. Din populația rezidentă a județului, 50,2% cuprinde persoane care au starea civilă legală de căsătorite. Sunt căsătoriți 100,1 mii bărbați și 103,1 mii femei.
Persoanele văduve reprezintă 6,2% din totalul populației rezidente a județului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ