START ASFALTĂRILOR ÎN ORAȘ

0
83

Odată cu încălzirea vremii, s-a dat startul asfaltărilor în municipiul Buzău. Prioritare sunt străzile de pământ, care nu au fost asfaltate niciodată. Pe 11 dintre ele au fost demarate lucrările, însă din cauza vremii nu au putut fi finalizate de anul trecut. În același timp, se va trece și la reabilitarea altor artere importante din oraș.
Utilajele de asfaltare au ieșit deja pe străzile din oraș. Atenția autorităților este îndreptată, în prima fază, către arterele de pământ, care nu au fost niciodată asfaltate. Lucrările pe cele 43 de străzi au fost demarate de anul trecut, dar pe 11 dintre acestea nu au putut fi finalizate. Însă, odată cu încălzirea vremii, muncitorii s-au apucat de treabă.
Covorul asfaltic al acestor străzi are o garanție de 5 ani. Aceasta înseamnă că atunci când, spre exemplu, primăvara apar gropi, societatea care a executat asfaltările are obligația de a remedia problemele. În paralel cu lucrările de pe străzile de pământ se fac pregătiri pentru a demara asfaltarea și pe alte artere din municipiu. Lista de priorități cuprinde străzi pline de gropi, care nu au mai fost asfaltate de foarte mulți ani.
Totodată, în prima parte a lui 2019, sunt în plan și asfaltările străzilor din Broșteni rămase restante de anul trecut, asfaltarea trotuarelor din Dorobanți I și II, precum și demararea lucrărilor de modernizare a cartierului Micro XIV.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ