Start, pentru renovarea Spitalului Brătianu

0
258

Au fost demarate, în sfârşit, lucrările de reabilitare a fostului spital Brătianu. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu a semnat ordinul de începere a lucrărilor, care vor dura doi ani. La final, imobilul de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu va avea o nouă înfăţişare, dar şi o nouă destinaţie, pentru că va găzdui un centru muzeal.
Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de restaurare, conservare şi modernizare a imobilului fostului spital Brătianu, în vederea înfiinţării „Centrului Muzeal I.C. Brătianu”. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Şeful Consiliului Judeţean a precizat că întârzierea deschiderii şantierului a fost detrerminată de anumite modificări legislative şi de necesitatea obţinerii tuturor avizelor impuse de lege.
Zona spitalui Brătianu, arată deja a şantier, fiind montate plase de protecţie, iar responsabilii din Consiliul Judeţean au făcut publice şi planşele machetei clădirii, după reabilitare. Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5. După încheierea lucrărilor, imobilul, care este monument istoric şi o clădire emblematică a Buzăului, va fi sediul „Centrului Muzeal I.C. Brătianu”.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ