STAȚII INTERMEDIARE PENTRU „RATE”! Primăria vine în ajutorul navetiștilor

0
1073

Din luna ianuarie şi pînă în prezent s-au înregistrat numeroase solicitări ale cetăţenilor din mediul rural care lucrează în municipiul Buzău pentru aprobarea unor staţii suplimentare. Inclusiv primarii din comune au făcut asfel de solicitări atât la Consiliul Județean, cât și la primăria Buzău. Călătorii reclamă faptul că autobuzele opresc doar în autogări şi de aici, pentru a ajunge la serviciu, trebuie să achite un al doilea bilet pe mijloacele de transport în comun. În afară de costul suplimentar, se reclamă timpul pierdut și posibilitatea de a întârzia la serviciu. Dinspre Primăria Buzău, răspunsul este pozitiv. Se vor introduce staţii suplimentare la intrările în oraș pe fiecare dintre traseele folosite de operatorii judeţeni.
Conform proiectului de hotărîre:
A.“autovehiculele care deservesc Zona de Nord a judetului Buzău vor circula pe traseul: pod Mărăcineni – str. Unirii până la autogara Buzău Nord şi retur. Autovehiculele care deservesc zona de vest a judeţului Buzău vor circula pe traseul: str. Transilvaniei – str. Unirii – Autogara Buzău Nord şi retur având următoarele staţii intermediare: Presim – Fabrica de bere – Chimica – Clubul Poliţiştilor”.
Pentru călătorii ce ajung în municipiu prin zona industrială…
“Autovehiculele care sosesc de pe D.N. 2B (Şoseaua Brăilei), vor circula pe traseul: Şoseaua Brăilei – pasaj superior str. Horticolei – bdul Republicii – autogară şi retur cu staţii intermediare Metalurgica şi Mariage IPIC CF. Autovehiculele care sosesc de pe Soseaua Spătarului vor circula pe traseul: Pod Drăgaica – b-dul 1 Decembrie 1918 – b-dul Republicii – autogara şi retur cu staţii intermediare la Drăgaica şi la intersecția dintre 1 decembrie și Independenței. Aceleași stații intermediare vor avea și autobuzele care vin dinspre DN1B și cele dinspre Smeeni – Maxenu”
De asemenea microbuzele și autobuzele care se folosesc de miniautogara din capătul Aleii Sporturilor vor avea stație intermediară staţie intermediară în cartierul Micro III. Îmbarcarea sau debarcarea călătorilor în alte staţii se va pedepsi cu amenzi între 2.000 și 5.000 de lei. Transportatorii sunt avertizați că până la intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu Local vor fi amendați de poliția locală în caz că vor opri altundeva decât la autogară.
Noua hotărîre care reglementează stațiile intermediare se află încă în dezbatere publică și este afișată pe site-ul primăriei Buzău.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ