STAŢII PENTRU ÎNCHIRIEREA BICICLETELOR, ÎN BUZĂU

0
426

Buzoienii vor fi încurajaţi să renunţe la mersul cu maşina în favoarea vehiculelor pe două roţi, nepoluante. Primăria va pune la punct un sistem de staţii automate de închiriere a bicicletelor în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene.
Primăria intenţionează să înfiinţeze, la Buzău, staţii de biciclete pentru a fi închiriate de către cei care îşi doresc să facă mişcare, sau cei care vor dori să înlocuiască maşina pentru drumurile scurte, prin oraş. În ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la înfiinţarea unui sistem automat de închiriere a bicilcletelor. Este vorba despre un proiect de mobilitate urbană potrivit căruia, în toate zonele din oraş vor fi amplasate staţii automate de închiriere.
Înfiinţarea acestor staţii de închiriere a bicicletelor ar trebui să vină la pachet cu extinderea pistelor de biciclete, lucru care este luat în calcul de conducerea Primăriei Buzău.
Valoarea totală a proiectului privind staţiile pentru închirierea bicicletelor este de aproape 2,5 milioane de euro, bani alocaţi de Uniunea Europeană, din care 155.000 de euro reprezintă contribuţia muncicipiului Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ