Staţiile Trans-Bus, folosite şi pentru transportul judeţean! Navetiștii vor merge la serviciu cu un singur autobuz

0
117

Scandalul dintre poliție, transportatori și călători pe tema stațiilor din municipiul Buzău a fost oficial stins. Primăria Municipiului Buzău a reglementat punctele intermediare în care autobuzele care efectuează transport județean pot debarca ori îmbarca pasageri în oraș, altele decât autogările stabilite. Măsura vine pe fondul unor sesizări ale oamenilor puși în situația de a achita atât biletul de transport județean, cât și pe cel de transport urban, la care s-au adăugat și întârzieri la locul de muncă. Hotărârea a fost adoptată de consilierii locali, astăzi, în şedinţă publică, cu majoritate de voturi, dar nu fără scandal.
Chiar și fără votul lui Ionescu Constantin, proiectul a trecut. Prin urmare, transportatorii judeţeni îi vor putea debarca pe buzoienii din mediul rural care fac naveta în municipiu, în staţiile Trans Bus. De la subiectul staţiilor până la scandal a fost un pas. Aleşii liberali au acuzat conducerea Primăriei că nu ia măsuri împotriva transportatorilor care deţin autobuze vechi.
Până acum s-au înregistrat numeroase solicitări ale cetăţenilor din mediul rural care lucrează în municipiu, inclusiv de la primăriile de comune şi de la Consiliul Judeţean, față de aprobarea unor staţii suplimentare în oraș. Călătorii au sesizat că sunt debarcați în autogări şi de aici sunt nevoiți să achite un al doilea bilet pe transportul în comun din oraș pentru a ajunge la serviciu.
În afară de costul suplimentar, se punea problema întârzierii la locul de muncă, iar șoferii încasau amenzi de fiecare dată când opreau neregulamentar, în stațiile TransBus. Drept urmare, municipalitatea va aproba introducerea unor staţii suplimentare, în afară de autogările cap de linie, la intrările în oraș, pe fiecare dintre traseele folosite de operatorii de transport judeţeni.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ