Statistica neagră a evenimentelor rutiere

0
10

Mai puține accidente dar mai mulți morți pe șoselele din județ
Aproximativ 7000 de permise au fost reținute de polițiștii rutieri pe parcursul anului trecut în județul Buzău. Indisciplina în trafic, conducerea autoturismelor sub influența băuturilor alcoolice, neacordarea priorității au determinat autoritățile să aplice sancțiuni și să întocmească nu de puține ori dosare penale.
Accidentele grave de circulație au scăzut în anul 2021 față de 2020 în schimb, numărul persoanelor care și-au pierdut viața s-a încadrat pe un trend ascendent. Viteza, depășirile neregulamentare sunt principalele motive pentru care în acest moment pe șoselele din Buzău au loc accidenete grave de circulație.
În continuare pe DN2E85 se produc cele mai multe evenimente rutiere grave.
Reprezentanții Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație atrăgeau atenția asupra faptului că șoseaua are carențe în ceea ce privește siguranța rutieră.
Cazurile de agresiuni în trafic, accidentele mortale determinate de viteza excesivă și depășirile neregulamentare au determinat înăsprirea sancțiunilor din Codul Rutier. Sindicatele din Poliție au atras recent atenția că modificările aduse ordonanței privind circulația pe drumurile publice sunt de bun augur însă autoritățile ar trebui să se preocupe mai degrabă de starea drumurilor din România.
Creșterea gradului de siguranță rutieră reprezintă una dintre principalele priorități, a transmis Inspectoratului de Poliție Județean Buzău motiv pentru care activitățile în trafic se vor intensifica.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ