STAȚIUNEA DE CERCETARE SE SUSȚINE

0
33

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă are, de ani de zile, o situație financiară precară. Însă, munca cercetătorilor de la instituția buzoiană  a reușit să crească notorietatea legumelor sănătoase cultivate în orașul nostru. Dovada faptul ca oameni din întreaga țară, dar și din strainatate vin la Buzău sau solicită să le fie trimise răsaduri sau semințe. Totodată, buzoienii știu că la Stațiunea de Cercetare găsesc legume sănătoase și aleg să își facă proviziile pentru iarnă, de aici. Aceasta este și modalitatea prin care instituția reușește să supravieșuiască financiar, în condițiile în care, cercetarea nu mai primește finanțare din partea statului, de foarte mult timp.

Față de anii precedenți, 2017 nu a fost unul foarte bun din punct de vedere al producțiilor de legume. Ninsoarea din aprilie și vremea capricioasă din vară au făcut ca în acest an, mai multe soiuri să fie afectate, iar producția de legume să fie una medie.

Pentru a satisface toate cererile, angajații Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău trimit semințe sau răsaduri chiar și prin curierate la agricultorii din alte județe.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ