STIMULENTE PENTRU MEDICI

0
57

Consilierii județeni vor vota, în ședința ordinară de miercuri,31 ianuarie, un proiect de hotărâre ce vizează acordarea lunară, pe o perioadă de o jumătate de an de la data angajării, a unor stimulente financiare medicilor nou-angajați în Spitalul Județean Buzău, cu prioritate în secțiile deficitare ale unității medicale. Cuantumul stimulentului financiar pe fiecare doctor este la nivelul a două salarii minime brute pe țară. Aceste sume de bani vor fi prevăzute în bugetele proprii anuale ale Spitalului Județean, aprobate de Consiliul Județean. Totodată, propunerile de acordare a stimulentelor financiare formulate de șefii de secții și însușite de  managerul unității medicale, vor fi avizate de Consiliul de Administrație.

“Pot beneficia anual de stimulentele stabilite şi acordate conform art.1, un număr de cel mult 10 medici nou angajați care, au obligația de a semna, la încheierea contractului individual de muncă, un angajament conform căruia își vor desfășura activitatea în Spitalul Județean de Urgență Buzău, pe o perioadă de cel puțin 2 ani, în caz contrar fiind obligați la restituirea stimulentelor financiare încasate”, se arată în proiect.

Proiectul de hotărâre a fost întocmit și pe baza raportului trimis către Consiliul Județean, de conducerea Spitalului Județean Buzău. În document se menționează că, pentru acest an, se estimează că se vor angaja un număr de 10 doctori în secțiile unde există deficit de personal. Principalele secții vizate sunt medicină internă, oncologie, cardiologie, neonatologie, boli infecțioase, nefrologie, chirurgie infantilă, pediatrie, UPU și Centrul Multifuncțional Pârscov.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ