STIMULENTE PENTRU ȘOMERI! Noi măsuri de încurajare a pieței muncii

0
83

Veste buna pentru buzoienii care vor isi cauta un loc de munca. Cei care isi vor gasi un loc de munca ar putea primi o primă de instalare de 12.500 de lei sau o primă de activare pentru someri. Acestea sunt doar cateva dintre masurile adoptate recent pentru combaterea somajului si stimularea ocuparii locurilor de munca de catre categoriile vulnerabile.
Noul pachet de măsuri a intrat in vigoare la inceputul lunii si aduce noutati. Masurile se adresează în principal persoanelor care se afla in cautarea unui loc de munca. În rândul beneficiarilor au fost incluși și tinerii care nu au loc de muncă şi nici nu urmează vreo formă de învăţământ sau de formare profesională. O altă categorie nou inclusă în pachet este cea a şomerilor de lungă durată, un segment vulnerabil puţin sprijinit până acum. Între măsurile concrete incluse în noul pachet se găsesc măsuri active ce încurajează mobilitatea angajatilor prin acordarea unor prime.
De asemenea, o alta facilitate este acordata somerilor care se angajeaza. Acestia pot beneficia o prima pentru cei care isi gasesc un loc de munca la o distanta mai mare de 15 km de domiciliu. Modificările aduse pe piața muncii îi vizează și pe angajatori. Ei vor primi o suma de bani dacă introduc pe piața muncii anumite categorii de șomeri.
În prezent, rata șomajului in judetul Buzău este de 9,79%. In cifre asta înseamnă ca avem peste 18 mii de șomeri.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ