STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU SPITALE

0
111

În contextul pandemiei cu COVID-19, Fundația Comunitară Buzău , în parteneriat cu Crucea Roșie – filiala Buzău, a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru echiparea Spitalului Județean de Urgență și a spitalelor din administrare, a medicilor de familie și a centrelor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În doar 4 zile, s-au strâns donații în valoare totală de aproximativ 40 000 Euro.
Fundația Comunitară Buzău își unește forțele cu Crucea Roșie și face apel către toți buzoienii, companiile locale și autoritățile în vederea identificării celor mai bune soluții, pentru a ajuta cadrele medicale ce intră în contact cu pacienţii, în contextual pandemiei cu noul coronavirus .

Este momentul să ne gândim la cei mai vulnerabili dintre noi, cei mai expuși la infectarea cu COVID-19. Primii dintre ei sunt cadrele medicale ce intră zi de zi în contact cu pacienții, le oferă primul ajutor, îi vizitează acasă, în stadiul de izolare. Buzoienii sunt încurajați să facă donații prin transfer bancar în contul special deschis de Fundația Comunitară Buzău: RO83RNCB0096165771330003, în RON la BCR. De asemenea, se poate dona și folosind cardul bancar.

Cu ajutorul partenerilor fundației și al rețelei dezvoltate în timp, pot fi aprovizionaţi medicii din Buzău cu aparatură medicală, echipamente de protecţie, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate unică folosinţă și dezinfectanți. Produsele necesare vor fi achiziționate de către Fundația Comunitară Buzău și donate apoi beneficiarilor. Până acum s-au strâns 5678 RON – donații de la 43 persoane fizice, 8650 RON – donații de la 4 companii și asociații, 36 000 Euro – finanțare pentru 2 ventilatoare.
Echipa Fundației Comunitare Buzău lucrează în mod voluntar pentru această campanie de strangere de fonduri și alocă resurse în mod gratuit. În același timp, Crucea Roșie Buzău depune eforturi pentru a asigura aprovizionarea cu alimente de bazăși produse de igienă a persoanelor izolate, vârstnice, fără aparținători, cu dizabilități, prin livrarea acestora la domiciliu. În plus, organizația vine în sprijinul persoanelor carantinate, autoizolate, singure, vârstnice care au nevoie de support psihologic în această perioadă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ