SUB SUPRAVEGHERE DIN CAUZA PESTEI PORCINE

0
44

Ameninţarea pestei porcine africane revine în actualitate la Buzău. Şase localităţi au intrat în zona de supraveghere cu măsuri specifice de prevenire a apariţiei virusului după ce, în judeţul vecin, Brăila, a fost semnalată o nouă suspiciune de pestă.
Autorităţile sanitar-veterinare buzoiene au intrat iar în alertă după ce în judeţul Brăila a apărut o nouă suspiciune de pestă porcină africană. Şase localităţi aparţinând comunei CA Rosetti intră de joi în zona de supraveghere de 10 kilometri, iar pe două drumuri au fost instituite filtre rutiere pentru depistarea tentativelor de încălcare a interdicţiei privind transportul porcilor şi a cărnii de porc.
“Ca urmare a apariției unei suspiciuni de PPA în localitatea Surdila-Greci, judeţul Brăila, DSVSA Buzău ne informează că localitățile C.A. Rosetti, Vizireni, Lunca, Cotu Ciorii, Bâlhacu și Bălteni din judeţul Buzău intră în zona de supraveghere de 10 km, cu măsurile cunoscute. Se organizează filtre rutiere pentru depistarea oricăror tentative de încălcare a interdicțiilor privind transportul de porci vii, carne sau preparate din carne de porc. Filtrele rutiere vor fi amplasate pe DN 2 B Buzău-Brăila și pe DJ 203 M Lunca-Surdila-Greci”, a comunicat Prefectura Buzău.
Măsurile instituite de Direcţia Sanitar Veterinară, vin la scurt timp după ce în localităţile Pănătău şi Lunca au fost ridicate filtrele dezinfectoare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ