SUBIECTE UȘOARE, REZULTATE BUNE

0
21

Subiecte ușoare, rezultate mai bune. Este concluzia trasă de șefii învățământului buzoian, după încheierea examenelor naționale. Aceștia spun că, în ultimii ani, s-a observat un procent mai crescut de promovabilitate, dar acesta este datorat subiectelor mai accesibile. În același timp, încă există unități de învățământ în care niciun elev nu reușește să promoveze.
Rezultatele la examenele naționale au crescut de la un an la altul. Cel puțin așa reiese din statistica prezentată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean după încheierea bacalaureatului de toamnă. Chiar și așa, există unități în care notele obținute de candidați sunt aproape dezastruoase. Ba mai mult, există chiar școli în care procentul de promovare este zero. Dacă în cazul școlilor gimnaziale, nu au fost înregistrate cazuri în care niciun candidat să promoveze probele, în cazul liceelor, există unități în care niciun absolvent de liceu nu a putut promova examenul de maturitate.
Șefii învățământului buzoian spun că procentul de promovabilitate a crescut la fiecare sesiune de Evaluare Națională sau de Bacalaureat, dar acest lucru nu reflectă o pregătire mai bună a absolvenților de gimnaziu, respectiv de liceu.
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău urmează să întocmească o listă care să cuprindă unitățile în care s-au înregistrat cele mai slabe rezultate, iar în aceste cazuri se vor face analize și se vor căuta soluții concrete.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ