SUBPREFECTUL DIMIAN, A DEVENIT NUMĂRUL 1, LA CASA ALBĂ

0
149

A fost învestit noul prefect al județului Buzău. Leonard Dimian a depus jurământul în cadrul unei videoconferințe cu ministrul Afacerilor Interne și și-a luat în primire postul în care a fost numit vineri seară.
Fostul subprefect, Leonard Dimian a fost învestit luni, dimineaţă, în cea mai înaltă funcţie de la Casa Albă, cea de prefect al judeţului. La ceremonia, desfăşurată în sistem videoconferinţă cu ministrul de Interne, au depus jurământul alţi prefecţi şi subprefecţi din ţară. La Buzău, au fost prezenţi la învestitură, şefi de instituţii deconcentrate, fără ca vreo persoană să fie alături de Leonard Dimian, în momentul în care a depus jurământul în calitate de prefect. El a recunoscut de altfel, la finalul ceremoniei că nu are încă, formată, o echipă.
Noul prefect de Buzău a declarat că primul său test va fi, cel mai probabil, confruntarea cu efectele iernii.
Leonard Dimian a fost, până la sfârşitul săptămânii trecute subprefect al judeţului. Vineri, printr-o hotărâre de guvern, el a fost numit prefect, în locul rămas liber după ce Carmen Ichim a fost revocată din funcţie, tot printr-o hotărâre a Executivului.Dimian a fost susţinut de ALDE pentru a ajunge la Casa Albă, mai întâi ca subprefect, iar acum ca prefect. Numirea în fruntea Prefecturii Buzău a fost rezultatul unor negocieri politice, la nivel central între ALDE şi PNL. Se aşteapătă ca, în scurt timp, liberalii să desemneze o persoană pewntru postul de subprefect, rămas vacant.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ