SUBTERANELE DIN RM. SĂRAT, PLINE DE ISTORIE! Groapa a rămas încă neastupată

0
699

Subteranele din Râmnicu Sărat ascund o adevărată istorie. După ce în urmă cu aproape o lună, o masină a căzut într-o groapă după ce asfaltul de pe DN 2 E 85 s-a surpat, au apărut informatii noi despre structurile subterane ale orasului.
Noi înregistrări video facute de specialiști dovedesc că sub municipiul Râmnicu Sărat se află o rețea complexă de tuneluri construite în Evul Mediu. Structurile istorice îngropate se întind pe o suprafață foarte mare, în interiorul orașului. Totul a ieșit la iveală odată cu surparea unei porţiuni de asfalt, care a dus la descoperirea unei pivniţe brâncoveneşti. Incidentul s-a petrecut în urmă cu trei săptămâni, iar de atunci groapa apărută în Șoseaua Europeană a rămas doar împrejmuită de câțiva saci de nisip.
Legea nu permite ca aceste vestigii să fie acoperite și, în mod normal, trebuie făcute demersuri pentru ca rețeaua de tuneluri să devină un punct de atracție turistică. Însă, pentru acest lucru este necesară realizarea unei scanări a solului pentru depistarea vechilor galerii, dezgroparea lor, iar cele aflate sub șosea trebuie consolidate cu o cămașă de beton și lăsate deschise pentru vizitare.
În prezent, traficul greu din oraş a fost deviat iar acest lucru impune realizarea de urgenta a unei şosele de centură.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ