SUBVENȚIE ATRACTIVĂ

0
40

Subvenția de 3.000 de euro pe hectar pentru cultivarea roșiilor este tot mai căutată de producătorii buzoieni. De la debutul acestui program guvernamental, la nivelul județului Buzău, au fost depuse peste 650 de solicitări. O parte dintre producătorii beneficiari din ciclul 2 al programului de susţinere a tomatelor cultivate in spatii protejate  urmează să primească banii în cel mai scurt timp.

Subvenția de 3.000 de euro pe hectar pentru cultivarea roșiilor este măsura cea mai așteptată în agricultura pe suprafețe mici. De acest sprijin beneficiază și producătorii cu teren puțin, dar care au investit în solarii sau sere întrucât ajutorul de stat se plătește doar pentru cultura de tomate în spații protejate. La acest moment, la nivelul județului Buzău au fost depuse peste 400 de solicitări, urmând ca până la data de 20 decembrie să se mai depună alte 50 de solicitări. De asemnea, o parte dintre producătorii beneficiari din ciclul II al programului de susţinere a tomatelor cultivate în spații protejate urmează să primească banii, în cel mai scurt timp.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro pe an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească unele condiții.

Schema de ajutor de minimis este destinată producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător, producatorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale și producătorilor agricoli persoane juridice.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ