SUBVENȚIE MAJORATĂ

0
90

Numărul buzoienilor care ar putea beneficia de subvenție de la Primărie pentru a-și achiziționa o centrală de apartament poate crește. Municipalitatea intenționează să schimbe regulile prevăzute într-o hotărâre de Consiliu Local și astfel să beneficieze de ajutor persoanele singure sau familiile care au venituri de până la 1.600 de lei. Până acum, la Direcția de Asistență Socială au depus dosare puțin peste 30 de buzoieni.
Municipalitatea intenționează să crească numărul de buzoieni ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire şi care doresc să-şi monteze, cu subvenție de la primărie, centrale de apartament. La viitoarea ședință a Consiliului Local se va lua în discuție o propunere în sensul în care să beneficieze de subvenție persoanele singure sau familiile care au venituri de până la 1.600 de lei. Totodată, în baza acelei propuneri de proiect de hotărâre, fiecare beneficiar ar putea primi jumătate din cei 7.000 de lei, stabiliți inițial într-o altă hotărâre a Consiliului Local Municipal. Această hotărâre stipula ca venitul mediu pe membru de familie să nu depăşească salariul minim net pe economie, 1.263 lei. Decizia de a schimba limita de venituri a fost luată în urma unor calcule recent făcute de reprezentanții Primăriei, care au arătat că puține persoane se încadrau în această sumă. Primăria Buzău are alocată o sumă destul de mare pentru acest ajutor, respectiv 3,5 milioane de lei.
Pe de altă parte, au fost identificate câteva soluții astfel încât buzoienii care nu se vor debranșa de la sistemul centralizat să aibă căldură și apă caldă în apartamente. Autoritățile speră ca toate planurile să poată fi puse în practică până la sosirea iernii, mai ales montarea de centrale termice în unitățile de învățământ din municipiu.
Potrivit hotărârii din luna aprilie a Consiliului Local Municipal, pentru a beneficia de subvenție pentru achiziționarea unei central termice, solicitanţii trebuie să aibă taxele şi impozitele plătite la zi. Pe de altă parte, deţinerea în proprietate a altor imobile, a unui autoturism mai vechi de 10 ani, a utilajelor agricole, suprafeţe de teren care produc venituri de peste 2.500 de euro, conduc la excluderea acordării sprijinului financiar.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ