Supraimpozitare pentru clădirile în paragină

0
31

Taxe cu până la 500% mai mari
Primăria Municipiului Buzău a majorat valoarea impozitelor pentru clădirile aflate în paragină cu până la 500%. Procentul uriaș a fost stabilit cu scopul de a-i determina pe propietari să își consolideze clădirile, au anunțat reprezentanții municipalității.
Consilierii locali au adoptat o hotărâre care majorează impozitele pentru clădirile ale căror stare tehnică este necorespunzătoare, cu până la 500 %. Proprietarii imobilelor din intravilanul orașului vor trebui să plătească o taxă în funcție procentul de degradare. Astfel pentru clădirile afectate în proporție de până la 20 la sută, impozitul se va majora cu 100%. Cea mai mare creștere a dărilor va fi calculată pentru imobilele a căror stare tehnică este afectată în proporție de 80-100% iar impozitul va fi majorat cu 500%.
O parte dintre consilieri sunt de părere că majorarea impozitelor pentru acest tip de clădiri nu îi va speria pe proprietari având în vedere că și anul trecut a existat o astfel de măsură care nu a dat niciun rezultat.
Tot cu până la 500% se vor majora și impozitele pentru terenurile din intravilan neîngrijite sau cele agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv. Hotătârârea va intra în vigoare începând cu anul 2022.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ