SURPRIZE LA “NOAPTEA MUZEELOR”

0
192

Muzeul Județean Buzău pregăteşte un nou eveniment cultural de amploare. Este vorba despre “Noaptea Muzeelor”, care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni. Organizatorii au pregătit mai multe surprize publicului buzoian.
“Noaptea muzeelor”, eveniment organizat de Muzeul Judeţean Buzău se anunţă a fi unul foarte interesant. Sunt programate surprize pentru vizitatori, care se vor bucura și de exponate inedite.
Ediția a III-a a programului ”Escapada culturală nocturnă” propune o călătorie în Mexic. Alături de gazdele de la Muzeul Judeţean se va afla ambasadorul Mexicului în România, care va prezenta un obiect de mare interes pentru cultura și tradiția mexicană. Exponatul a fost pus la dispoziție de către Muzeul Național al Țăranului Român din București.
În cadrul acestui eveniment va fi vernisată expoziția de bază „Știință și tehnică în Buzăul secolului al XX-lea”. Cu această ocazie va fi prezentată publicului buzoian o piesă extrem de rar întâlnită în România, mașina electromagnetică militară de criptat Enigma, care face parte dintr-o colecție privată. Accesul la toate aceste evenimente este gratuit.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ