Surzii cântă cu inima și aud cu sufletul

0
649

Cor mimico-gestual la Liceul pentru Copii cu Deficiențe Auditive
Emoții, aplauze și bucurie la Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău unde a fost organizată festivitatea de încheiere a anului școlar. Un moment special atât pentru profesori, părinți cât și pentru copiii care nu aud dar care simt la fel de mult ca oricare altul din această lume. Un cor format din elevi surzi au cântat în limbaj mimico-gestual dovedind astfel că pot trece peste orice impediment al vieții, realizând astfel lucruri inimaginabile.
Elevii cu deficiențe senzoriale, o categorie specială de copii care necesită o atenție deosebită din partea părinților și a profesorilor, dau dovadă, și nu de puține ori de o putere de caracter deosebită, depășind greutățile cu care se confruntă pentru a se putea bucura de o viață cât mai normală. La Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău a avut loc sfârșitul de an școlar, moment în care au fost organizate o serie de momente artistice. Primul dintre ele, o defilare cu costume create de elevi, piese care le-au servit abolvenților la examenul de certificare națională.
Probabil cel mai emoționant moment al zilei a fost cel în care un cor format din elevi surzi au cântat în limbaj mimico-gestual pe piese românești, coordonați de un preot.
Copiii nu aud muzica, nu o înțeleg în schimb îi simt vibrațiile iar versurile, cu sprijinul profesorului sunt transformate în semne. O muncă titanică pe care însă elevii alături de coordonatori o fac zilnic iar rezultatele sunt ireale.
Un miracol pe care un preot a ținut să îl realizeze, acela de a aduce în sufletele copiilor surzi muzica și fericirea.
Iar pentru o asemenea performanță trebuie depus un efort considerabil….
Pentru profesorii, bucuria de pe chipurile copiilor a fost cea mai mare răsplată pe care o puteau primi după câțiva ani deosebit de dificili.
Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău numără 115 elevi.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ