SUSPECŢI DE TRAFIC DE DROGURI, REŢINUŢI

0
440

Nouă persoane au fost reţinute în urma descinderilor Poliţiei la o grupare de traficanţi de droguri. Este vorba despre tineri din judeţele Buzău, Galaţi, Vrancea şi Iaşi.
Rețineri în dosarul traficanților de droguri, care acționau în regiunea de sud-est a tarii. Gruparea a fost destructurată marţi, iar la finalul audierilor 9 indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore. Patru dintre ei sunt din judeţul Buzău, doi din Galaţi, doi din Vrancea, iar unul este din Iași. Reţinerile au fost operate după ce poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, pe raza a 4 județe, la persoane bănuite de trafic de droguri.
Acțiunea a vizat 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi, membri ai unei grupări specializate în traficul de droguri şi substanţe psihoactive, pe numele cărora au fost emise și puse în executare 24 de mandate de aducere.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, ar fi intrat în legătură cu alți 8 tineri, din județul Vrancea, în vederea procurării și comercializării de droguri de risc și substanțe psihoactive. În urma investigațiilor a reieșit că cele 8 persoane, din județul Vrancea, ar fi constituit, împreună cu cei 13 tineri, din Râmnicu Sărat, județul Buzău, o grupare infracțională organizată, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite. Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că gruparea infracțională ar fi achiziţionat marfa de la alți 3 tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani, din Iaşi, respectiv Galaţi. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe pliculețe conținând o substanță albă, pulverulentă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, materie vegetală în formă vrac, cannabis și aproximativ 1400 de lei.”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, într-un comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic și deţinere de droguri de risc, efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat. Cei nouă tineri reţinuţi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ