SUSPENDAŢI PE UN DRUM FORESTIER

0
242

Aventură neaşteptată pentru doi iubitori de off-road. Maşina cu care se plimbau pe un drum forestier din munţii Buzăului a rămas înţepenită în noroi. Pentru că în zonă nu era semnal la telefon, ei au lăsat un mesaj pe parbrizul maşinii, prin care cereau ajutor şi au plecat pe jos, spre o staţie meteo. Salavrea a venit din partea unui echipaj de jandarmi montani.
Misiune inedită a jandarmilor montani. O plimbare în natură, programată duminică de doi iubitori ai muntelui, s- a transformat într-o aventură cu final fericit. Aflați în zona Valea Cernatului, din judeţul Buzău, ei au ales să meargă pe un drum forestier care s- a dovedit impracticabil, mașina rămânând suspendată în noroi. În lipsa semnalului gsm, cei doi turiști au lăsat mesajul:”Ajutor, suntem blocati, am urcat către stația meteo!”, în mașina abandonată și s-au îndreptat spre Stația Meteo Penteleu. Un localnic a văzut mesajul și, când a ajuns într- o zonă cu semnal, a anunțat jandarmii buzoieni. Era ora 15.50.
„Imediat, cinci colegi din cadrul Postului Montan Nehoiu, împreună cu un lucrător silvic, au plecat spre zona indicată. După o oră, dispeceratul a fost anunțat că persoanele au luat legătura cu un angajat al Stației Meteo. Prin intermediul acestuia, au aflat că jandarmii sunt pe drum pentru a-i ajuta și că se pot întoarce la mașina blocată”, a transmis Jandarmeria printr-un comunicat de presă. Plimbarea celor doi s-a prelungit cu mai mult de trei ore decât era programată, dar le-a confirmat că ori de câte ori sunt în situații dificile pe munte, se pot baza pe ajutorul jandarmilor ontani.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ