SUSPICIUNE DE CORONAVIRUS LA UPU

0
1983

Alertă maximă la Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde a ajuns o femeie cu suspiciune de infecţie cu coronavirus. Femeia, în vârstă de 29 de ani a fost izolată la UPU, unde a fost consultată de medicul şef al secţiei, apoi a fost transportată cu o ambulanţă specială la Institutul Matei Balş din Capitală.
O femeie în vârstă de 29 de ani din Râmnicu Sărat s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgenţă Buzău cu simptome care au alarmat personalul medical. Pacienta, care venise însoţită de soţul şi copilul său, prezenta febră, dureri musculare şi tuse. Ea a declarat că acum 7 zile a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Venetia, fapt ce a indus imediat suspiciunea de coronavirus. A fost direcționată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost imediat izolată, într-un salon pentru a fi consultată.
Femeia cu suspiciune de coronavirus este cea de-a şaptea persoană aflată, în prezent sub monitorizarea autorităţilor medicale din Buzău. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au afirmat că cel mai recent caz a fost identificat, absolut întâmplător.
Pacienta a fost preluată, în condiţii de izolare de ambulanţa SMURD adaptată pentru astfel de cazuri şi transportată la spitalul de specialitate din Bucureşti. Acolo, în urma analizelor de laborator a probelor recoltate, medicii urmează să stabilească ce anume a determinat starea cu care s-a prezentat la spital. Secţia UPU a Spitalului Judeţean Buzău, care a fost, parţial închisă în timp ce femeia cu suspiciune de coronavirus s-a aflat în interior, a fost dezinfectată şi ulterior redeschisă.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ