SUSPICIUNE DE SCARLATINĂ

0
101

Suspiciune de scarlatină într-o grădiniță din municipiul Buzău. Cazul a ajuns în atenția reprezentanților Direcției de Sănătate Publică în data de 5 decembrie, iar aceștia au recoltat deja probe atât de la copilul la care s-ar manifesta boala cât și de persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Autroritățile de sănătate publică buzoiene sunt în alertă după ce, la începutul acestei luni a fost identificat un posibil caz de scarlatină la un copil care învață la o unitate de învățământ din municipiul Buzău. Reprezentanții DSP Buzău au recoltat mai întâi 10 probe de la copil și de la apropiații acestuia, urmând ca alte 15 probe să fie preluate de la copiii cu care acesta a intrat în contact, la solicitarea părinților.

Medicii spun că micuții au fost în permanență monitorizați. Ei sunt acasă, sub tratament.

În situația în care acesta s-ar confirma, atunci am vorbi de cel de-al 28 -lea caz de scarlatină înregistrat în a doua parte a anului 2017. În toate cazurile a fost vorba copii cu vîrste cuprinse între 3 și 13 ani. Specialiștii spun că față de alți ani s-a semnalat o creștere semnificativă a cazurilor confirmate de scarlatină.

Scarlatina este o infecție severă care se manifestă prin febră foarte mare, dureri în gît și erupții pe corp. Medicii spun că dacă nu este tratată corespunzător pot apărea complicații tardive, cum ar fi reumatismul articular acut. Scarlatina este o boală care se transmite foarte ușor, mai ales în sezonul rece.(Laurențiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ