SUSPICIUNEA DE CORONAVIRUS, INFIRMATĂ

0
161

Suspiciunea de infecţie cu coronavirus în cazul femeii din Râmnicu Sărat ce a fost internată la Bucureşti, a fost infirmată. Rezultatele analizelor de laborator au arătat că tânăra de 29 de ani care a venit din Italia în urmă cu o săptămână, are o gripă de tip A. Şi femeia care a fost izolată la tabăra de la Arbănaşi după ce a anunţat autorităţile că s-a întors din Italia dintr-o zonă cu risc de coronavirus este în afara oricărui pericol.
Marţi au sosit la Buzău rezultatele probelor trimise la laboratorul de la Bucureşti în cazul femeii de 52 de ani care, după ce s-a întors din Italia cu un microbuz a anunţat autorităţile şi a fost plasată în carantină la tabăra de la Arbănaşi. Rezultatele arată că femeia nu este infectată cu coronavirus. Veşti bune au sosit miercuri dimineaţă de la Bucureşti şi în privinţa femeii de 29 de ani din Râmnicu Sărat care a fost izolată cu o zi înainte la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, apoi transferată la Institutul Matei Balş din Capitală, cu suspiciune de coronavirus. Analizele efectuate la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti au arătat ca femeia nu este infectată cu coronavirus. Ea are gripa tip A, ceea ce explică simptomele de febră, dureri musculare şi tuse cu care s-a prezentat marţi dimineaţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Tânăra s-a întors de curând din Italia, din regiunea Veneto, aflată în carantină din cauza coronavirusului.
În prezent, 29 de persoane sunt monitorizate, la domiciliu, după ce s-au întors din zone de risc din Italia şi China. Situaţia este în dinamică şi este de aşteptat ca numărul celor care vin din zone de carantină pentru coronavirus să crească de la o zi la alta.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ