SUTE DE BRAZI TĂIAŢI ILEGAL

0
51

Peste 200 de brazi de Crăciun au fost tăiaţi ilegal din pădurile de la Bisoca şi Mânzăleşti. Brazii, care urmau să fie vânduţi, au fost confiscaţi în urma unei acţiuni a poliţiştilor, iar cel care îi transporta, fără documente legale a fost amendat.
Perioada Sărbătorilor de iarnă vine şi anul acesta cu acţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea tăierilor ilegale de brazi. Controalele, organizate împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice, au scos la iveală numeroase nereguli şi chiar infracţiuni. De la demararea acţiunii pe această linie, poliţiştii au organizat şi efectuat 34 activităţi de control, ocazie cu care au fost constatate 3 infracţiuni şi întocmite tot atâtea dosare penale. Comisarul şef Laurenţiu Pantazi, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, a prezentat aceste cazuri într-o conferinţă de presă şi a precizat că au fost constatate şi aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 25.000 de lei. Totodată au fost luate măsuri de confiscare a cantităţii de 3.052 metri cubi de material lemnos şi 230 de brazi de Crăciun. Brazii fuseseră tăiaţi ilegal din pădurile de la Bisoca şi Mânzăleşti.
Echipele de poliţişti, jandarmi şi silvicultori desfăşoară controale atât în pieţele, târgurile şi oboarele de pe raza judeţului, cât şi în fondul forestier şi pe drumurile publice.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ