SUTE DE BUZOIENI LA FILM! BUZZ CEE, apreciat de cinefilii buzoieni

0
108

Buzoienii au umplut seara trecută, sala Teatrului George Ciprian pentru a urmări „Pădureanca”, cunoscuta producţie din 1986 a lui Nicolae Mărgineanu. Cinefilii buzoieni au vizionat pelicula chiar în compania protagonistei Manuelei Hărăbor
Priză la public nu au avut doar filmele, ci şi documentarele care au rulat în amfiteatrul Muzeului Judeţean. Grecul George Kalomenopoulos face parte din juriul care va acordat la finalul festivalului titlul pentru cel mai bun documentar.
Distincţia pentru cel mai bun film documentar din cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Buzău are mari şanse să ajungă în mâinile israelianului cu origini româneşti, Itai Anghel. Jurnalistul israelian a realizat documentarul „Invisibili în Mosul”, chiar în capitala Statului Islamic.
BUZZ CEE va continua până duminică după amiază, când sunt programate două reportaje realizate de jurnalistul buzoian Adelin Petrişor în Coreea de Nord. Proiecţiile vor avea loc în amfiteatrul Muzeului Judeţean.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ