Sute de joburi disponibile în județ și în străinătate! Primii la șomaj, ultimii la angajări

0
68

Sute de locuri de munca, disponibile in judetul Buzau dar si in strainatate. Cu toate acestea pe piata muncii, numarul buzoienilor care sunt angajati, ramane unul destul de mic. Specialistii din cadrul AJOFM, spun ca se intampla asta pentru ca de cele mai multe ori pregatirea somerilor nu corespunde cu cererea de pe piata muncii.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău anunță sute de slujbe disponibile la care pot aplica toți buzoienii. Singura condiție, spun autoritățile, este aceea că angajatorii solicită candidaților calificare profesională. Tocmai această cerință face ca mulți dintre șomeri să nu își găsească slujba mult visată.
Există și locuri disponibile în străinătate mult mai bine plătite dar pentru care calificarea profesionala este o cerinta obligatorie
Reprezentanții AJOFM spun că este necesar ca șomerii să se califice într-una dintre meseriile căutate în acest moment pe piața muncii. Chiar dacă au absolvit studii sau sunt calificați în anumite domenii, somerii trebuie să se adapteze cerințelor și să se recalifice. Din acest motiv și autoritățile vor trebui să ia măsuri. Școlile de meserii pe deoparte au obligația de a reconfigura curricula și pe de altă parte chiar agenția, recunoaște ca va trebui să organizeze cursuri de formare în meserii căutate.
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă constată la nivel de județ un paradox. Pe deoparte sunt disponibile săptămînal o medie de 350 de locuri de muncă, numărul șomerilor depășește cifra de 17.000 dar din cauza faptului că nu sunt calificați aceștia nu le pot ocupa.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ