SUTE DE PACIENȚI, LA UPU

0
102

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a fost luată cu asalt, în zilele de Paște. Sute de buzoieni au avut nevoie de ajutor medical din cauza excesului de mâncare sau alcool. Tot de Paște, mai mulți buzoieni au primit și veștile mult așteptate de la medicii din Maternitate. În zilele de sărbătoare, au venit pe lume 12 bebeluși.
Buzoienii au sărbătorit Paştele cu mese îmbelşugate şi întinse. Ca în fiecare an, unii au pierdut simţul măsurii. Au exagerat cu ouăle, carnea de miel şi drobul şi au mâncat prea mult cozonac şi pască. Drept urmare, au avut nevoie de ajutorul medicilor. A fost vorba atât de pacienți cu boli cronice, a căror stare de sănătate s-a înrăutățit pe fondul regimului culinar din această perioadă, cât și de pacienți perfect sănătoși care au ținut să mănânce fără măsură și fără să țină cont de apelul la cumpătare făcut de medici. Prin urmare, s-au ales cu colici biliare și abdominale.
Dacă unii dintre buzoieni au ajuns la spital cu stări de rău, alții au primit vești bune de la medicii din Maternitate. În noaptea de Înviere s-a născut o fetiţă, iar în total în primele două zile de Paște, la Maternitatea Buzău au fost aduşi pe lume 12 bebeluşi.
Un aspect pozitiv îl constituie faptul că, anul acesta, de Sărbătorile Pascale, medicii nu s-au mai confruntat cu cazuri de victime ale agresiunilor produse pe fondul consumului de alcool și nici cu cazuri grave de intoxicație alcoolică.

DENISA IRIMIA/ ANDREI METELEANU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ