Sute de șomeri la Bursa Generală! Mai puțină muncă, mai multe ajutoare sociale

0
91

Astăzi Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Buzău a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, cel mai mare târg de joburi din an. Zeci de angajatori au pus la dispozitie celor interesati slujbe din toate domeniile însă cel mai căutat a fost ajutorul social. Asta pentru că o bună parte dintre buzoienii participanti la bursă au solicitat angajatorilor viza care să le prelungească indemnizatia de somaj si nu un loc de muncă. Pe de altă parte reprezentantii AJOFM recunosc faptul că o bună parte dintre someri nu au nici măcar studiile minime necesare pentru a urma un curs de calificare.
Buzoienii fără un loc de muncă au avut astăzi posibilitatea de a-și găsi o slujbă la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La Buzău tîrgul de joburi a fost organizat la Liceul Agricol cu începere de la ora 9.00.
Zeci de firme au pus la disponiziția celor interesați locuri de muncă din domenii diverse astfel încît și cei cu studii superioare și cei cu studii medii să se poată angaja. Din nefericire mare parte dintre participanți au căutat la angajatori semnăturile necesare pentru prelungirea șomajului și nicidecum o slujbă. Gestul a fost aspru taxat de patroni.
Pe de altă parte cei care au avut interesul de a sta de vorbă cu angajatorii pentru obținerea un loc de muncă s-au ales cu promisiunea că vor fi chemați la un interviu.
Printre angajatori și reprezentanții unei importante societăți de transport feroviar din Germania. Nici numele firmei, nici beneficiile financiare și nici măcar posibilitatea de a învăța gratuit la locul de muncă nu i-a făcut pe buzoieni să accepte oferta.
Șomerii au avut posibilitatea de a urma și cursuri de calificare astfel încît pe viitor să poată obțină un loc de muncă mult mai ușor.
Reprezentanții AJOFM au încercat să explice de ce, în ciuda faptului că oferta locurilor de muncă a fost bogată, interesul nu a fost pe măsură.
Situația este cu atît mai gravă cu cît parte dintre beneficiarii veniturilor sociale nu au nici măcar 8 clase și nu pot fi calificați prin intermediul cursurilor de formare profesională.
La bursa de astăzi, au participat 1144 de șomeri dintre care 453 au fost selectați pentru interviu și probă de lucru.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ