SUTE RABLE PERICULOASE, DEPISTATE DE RAR, LA BUZĂU

0
46

Aproape 5% dintre vehiculele verificate tehnic la nivel național în trafic de inspectorii Registrului Auto Român, în primele șase luni ale anului, adică un număr de 1.758 de vehicule, prezentau pericol iminent de accidente. Mașinile aveau defecțiuni grave la sistemele de frânare și direcție, la punți și fuzete. La nivel național au fost verificate peste 35.000 de mașini, iar la 48 la sută dintre ele s-a depistat cel puțin o neconformitate. Din punct de vedere al siguranței rutiere, ponderea de respingere a vehiculelor neconforme a fost 37,21%. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 39% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 2,2% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice. Totodată mai bine de 9 la sută dintre autovehiculele verificate prezentau depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

La nivelul județului Buzău peste 350 de autoturisme au fost verificate de inspectorii RAR. 23 dintre ele prezentau pericol iminent de accident din cauza defecțiunilor la sistemul de frânare și direcție. 45 la sută dintre ele au fost respinse întrucât autoritățile au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni la sistemul de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau a cauciucurilor, jocuri în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față-spate.

Totodată verificările RAR în județul Buzău s-au concretizat cu 138 de sancțiuni și reținerea a cinci premise de conducere, alături de 82 de certificate de înmatriculare. Majoritatea defecțiunilor au fost constatate la autoturisme vechi. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ