TABĂRA DE LA ARBĂNAŞI, CONFORMĂ PENTRU CARANTINĂ

0
290

Centrul de carantină de la tabăra Arbănaşi întruneşte condiţiile de igienă pentru a primi persoane suspecte de infectare cu Coronavirus. Garda de Mediu Buzău a constatat că administratorii taberei au pus în practică măsurile dispuse de o echipă de control care a inspectat centrul de agrement.
Problemele seiszate de comisarii Gărzii de Mediu Buzău în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare existente la fosta tabără şcolară de la Arbănaşi unde a fost înfiinţat un centru de carantină pentru persoanele ce vin din zone cu risc de coronavirus, par să se fi rezolvat. La începutul săptămânii, Carmen Ichim, comisarul şef al Gărzii de Mediu afirma că spaţiul este impropriu pentru a asigura cazarea unor persoane.
Situaţia a fost remediată, iar Garda de Mediu a revenit cu noi precizări în care se arată că sunt asigurate condiții corespunzătoare desfăşurării activității de caranină la Centrul de Agrement Arbănași

“Printr-o adresă înregistrată în data de 26.02.2020 la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău ne informează că a finalizat punerea în practică a măsurilor dispuse în urmă cu două zile, pentru desfășurarea în condiții corespunzătoare a activității la Centrul de Agrement Arbănași de pe raza localității Beceni, respectiv:
– DJST Buzău a efectuat lucrări de blindare a țevii de scurgere a apelor fecaloid-menajere;
– A înaintat o adresă către SC RER Ecologic Service Buzău SA în vederea vidanjării și evacuării apelor fecaloid-menajere din Centrul de Agrement Arbănași;
– A notificat Agenția pentru Protecția Mediului Buzău cu privire la schimbarea condițiilor din autorizația de mediu nr. 114/10.09.2015, deținută de DJST Buzău – Centrul de Agrement Arbănași, potrivit legislației în vigoare”, a transmis printr-un comunicat de presă Carmen Ichim, comisarul şef al Gărzii de Mediu.

Pe lângă centrul de carantină de la Arbănaşi, autorităţile au decis înfiinţarea unui al doilea centru, în municipiul Buzău, la Secţia exterioară de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. De asemenea, în imediata apropiere a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean a fost instalat şi amenajat un container pentru examinarea medicală a suspecţilor de coronavirus.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ