TABĂRA DE LA ARBĂNAŞI, LOC DE CARANTINĂ

0
425

12 persoane sosite recent din China sunt monitorizate, de medicii epidemiologi din Buzău. Este vorba despre cetăţeni chinezi care lucrează la o fabrică din Pârscov. Ei au fost izolaţi la domiciliu, la fel cum s-a întâmplat cu alte 5 persoane venite din China la sfârşitul lunii trecute. De asemenea Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca în cazul unei eventuale epidemii de coronavirus, să folosescă Tabăra de la Arbănaşi, drept spaţiu pentru carantină.
Autorităţile buzoiene iau măsuri pentru a preveni apariţia coronavirusului, în condiţiile în care mai multe persoane au sosit, de curând din China. 12 cetăţeni chinezi, angajaţi la o fabrică din Pârscov au revenit duminică în judeţul Buzău după ce şi-au petrecut concediul în ţara natală. Ei au fost luaţi în primire de medicii epidemiologi, se află în carantină, iar starea lor de sănătate este atent monitorizată.
În acest context, la solicitarea Ministerului Sănătăţii adresată Direcţiei de Sănătate Publică pentru identificarea unei locaţii în care să fie izolate persoanele care vin din China şi care au avut contact cu persoane infectate. Această locaţie a fost stabilită luni, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, într-un pavilion al taberei de la Arbănaşi.
Direcţia de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum şi hrana necesară, dacă situaţia o va impune.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ