TABLETE ȘI LAPTOP-URI ÎN TOATE ȘCOLILE

0
134

Ministerul Educației a transmis o adresă către Consiliul Județean Buzău căruia i-a solicitat angajamentul pentru susținerea activităților proiectului și pentru asumarea sustenabilității după implementare. Buzăul are șanse mari să devină județul pilot pentru acest proiect de modernizare a sistemului de învățământ având în vedere că întrunește criteriile stipulate și anume, să nu fie un judeţ considerat dezvoltat, conform criteriilor aplicabile la finanţare europeană, să aibă un număr de profesori cuprins între 4.000 şi 5.500, să aibă un număr de elevi cuprins între 45.000 şi 70.000, să aibă capacitate de asigurare a sustenabilităţii proiectului timp de cinci ani după finalizarea implementării.

Alături de Buzău, în proiect au mai fost vizate Arad, Gorj, Harghita, Vâlcea, iar pentru a face o departajare între aceste judeţe, au fost solicitate informaţii suplimentare de la inspectoratele şcolare judeţene referitoare la numărul total de elevi din clasele V-XII, numărul total de şcoli şi săli de clasă, numărul total de profesori, numărul laboratoarelor de informatică şi anul cumpărării echipamentelor IT. În urma analizei informaţiilor, comisia de selecţie a constatat că trei judeţe au un echilibru între numărul  de profesori şi elevi, respectiv laboratoare de informatică şi uzură morală a echipamentelor. Acestea sunt, în ordine, Buzăul, Aradul şi Gorjul. Proiectul îşi propune dotarea claselor cu elevi din clasa a V-a şi până în clasa a XII-a, cu tablete și alte echipamente moderne.

Ministerului Educaţiei estimează costurile totale ale implementării proiectului la 25 milioane euro, bani care vor fi accesaţi din fonduri europene.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ