TABLETELE CREEAZĂ DISCUȚII

0
98

Proiectul privind realizarea unui platforme de management educațional în toate școlile din municipiul Buzău creează discuții aprinse în spațiul public. În urmă cu câteva zile, Primăria a deschis licitația prin care să fie desemnată firma care se va ocupa de implementarea acestui proiect, adică societatea care va oferi tablete elevilor și profesorilor, va asigura licențele de operare pentru aceste dispozitive și va pune în funcțiune sistemul. Odată cu startul acestei proceduri, pe site-ul domnuleprimar.ro a fost primită o sesizare din partea unui cetățean care atrage atenția primarului Constantin Toma cu privire la această achiziție, prin semnalarea a 7 aspecte.

  1. Specificatiile caietului de sarcini sunt realizate dupa un produs existent pe piata, detinut de o singura companie inregistrata in Iasi.
  2. Licitatia este discriminatorie si contine criterii de descalificare care nu se supun legilor in vigoare.
  3. Un alt criteriu discriminatoriu este cel al experientei similare.
  4. In cazul unui consortiu, documentele de calificare/administrative TREBUIE completate de toti membrii consortiului, nicidecum printr-un acord asa cum scrie la voi.
  5. Grila de punctare este intocmita disproportional in raport cu livrabilele din contract.
  6. Primaria Municipiului Buzau asigura licentele pentru primul an de functionare (12 luni). Cine sau cum se aloca bugetul pentru anul 2, 3?

7.Suntem in anul 2017, se doreste achizitia de tablete de ULTIMA GENERATIE insa nu se precizeaza nicaieri ca platforma trebuie sa aiba aplicatie pentru sisteme Android, iOS sau Windows Phone.

După această sesizare, au venit și întrebările ridicate astăzi de consilierii opoziției în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal.

De cealaltă parte, primarul Constantin Toma afirmă că procedura de licitație nu s-a încheiat, fiind lansată abia în urmă cu câteva zile și la care încă mai sunt așteptate oferte și din partea altor firme.

Totodată procedura de licitație pentru atribuirea proiectului privind realizarea unui platforme de management educațional poate fi una de durată, mai ales dacă se vor înscrie mai multe societăți. De regulă, după declararea unui câștigător, firmele contestă atribuirea, ceea ce întârzie punerea în aplicare a proiectului.

Platforma digitală care urmează să fie implementată în toate unitățile de învățământ din municipiu facilitează cooperarea profesor-părinte-elev şi contribuie la reducerea abandonului şcolar. Ea va fi accesibilă tuturor şcolilor din municipiu, fiind aplicabilă tuturor nivelelor de şcolarizare, şi va costa bugetul municipiului 7,5  lei/lună per elev.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ