TABOLURI VIU COLORATE, ÎN SALOANELE SPITALULUI JUDEȚEAN

0
15

Proiectul „Spitale Color”, continuă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. Săptămâna acesta au ajuns aici 24 de tablori relizate cu măiestrie și migală de oameni cu har, pentru a aduce o pată de culoare pe perții albi ai saloanelor, iar celor internați, o clipă de optimism.
Imaginea unei cascade , a unui copac plin cu flori, a unor păsări viu colorate sau a unei mări la apusul sorelui, acestea sunt ilustrațiile ce vor încânta privirile pacinților internați în secțiile Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău .Cele 24 de lucrări au fost realizate, cu migală, de copii și tineri care au dorit să aducă un strop de curaj, optimism şi culoare pentru cei care le privesc.
Proiectul „Spitale Color” a fost inițiat în 2018 de către o tânără din București, Denisa Radu, specialist în marketing și comunicare. După ce a fost nevoită să aștepte peste 5 ore pe culoarul unui spital, Denisa a pornit o campanie națională de strângere de tablouri, pictate de artiști profesioniști și persoane care pictează din pasiune, pentru a le dona spitalelor de stat din România. Anul trecut, prin proiectul „Spitale Color”, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău au ajuns peste 40 de tablouri.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ